Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان با بیان اینکه مسئولان باید با تدبیر صحیح، بازارهای کشورهای همسایه را حفظ کنند، گفت: متأسفانه بی‌تدبیری مسئولان و عملکرد ضعیف برخی از بازاریاب‌های ایرانی سبب شده است تا برخی از بازارهای خارجی به ویژه در کشورهای همسایه از دست برود.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی امام جمعه اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: هر کشوری بخواهد خودکفا باشد حتماً باید دو صنعت دام‌پروری و کشاورزی را داشته باشد و اگر تدبیر صحیح در این صنایع وجود داشته باشد منجر به درآمدزایی خوبی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متأسفانه بی‌تدبیری مسئولان و عملکرد ضعیف برخی از بازاریاب‌های ایرانی سبب شده است تا برخی از بازارهای خارجی به ویژه در کشورهای همسایه از دست برود؛ به طور مثال قبلاً عراقی‌ها علاقه فراوانی به خوردن پنیر ایرانی داشتند اما پس از مدتی ترکیه این بازار را تصاحب کرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان ادامه داد: نبود آینده‌نگری، فراهم نشدن محصولات اولیه برای تولید و خوراک دام برای پرورش دام و توقف صادرات به دلیل کاهش تولید در بازار داخلی از جمله اشتباهاتی است که معمولاً توسط مسئولان تکرار می‌شود.

طباطبایی نژاد خاطرنشان کرد: گرانی مرغ را به راحتی می‌شد پیش‌بینی کرد، با نگاهی به عملکرد مرغ داران و نبود نهاده‌های اولیه، مرغ داران کاهش تولید داشتند و بدون شک این کاهش تولید منجر به گرانی این محصول می‌شد؛ این تنها نمونه‌ای از عملکرد ضعیف مسئولان است، هنگامی که مسئول می‌بیند محصولی در کشور پرطرفدار است باید همواره به فکر تأمین آن برآید و نیاز مردم را تأمین کند.

وی تصریح کرد: بنده همواره گفته‌ام که ضرر بی‌تدبیری برخی مسئولان بیشتر از اقدامات و کارهایی است که آمریکا بر علیه کشور ما انجام می‌دهد، اگر مسئولان بتوانند خوب مدیریت کنند، خوب پیش‌بینی کنند و بر اساس آن حرکت کنند، می‌توانند اقدامات خصمانه آمریکا را خنثی سازند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان با بیان اینکه بسیاری از کمبودها را می‌توان با پیشگیری و رعایت بهداشت جبران کرد، اظهار کرد: اگر پیشگیری و مسائل بهداشتی رعایت شود دیگر نیازی به درمان و استفاده از دارو برای حفظ دام‌ها نیست.

طباطبایی نژاد یادآور شد: امام رضا (ع) می‌فرمایند هیچ چیزی را خداوند نهی نکرده مگر اینکه به ضرر بشر بوده و هیچ چیز را امر به انجام نداده، مگر اینکه به نفع آنان بوده است؛ با توجه به این حدیث، اگر دستورات اسلامی را رعایت کنیم قطعاً فواید زیادی دارد همان‌گونه که دانشمندان به فواید این دستورات پی می‌برند.

کد خبر 464580

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آیت الله طباطبایی نژاد امام جمعه اصفهان نماینده ولی فقیه در اصفهان کشورهای همسایه ایران تجارت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق امام جمعه اصفهان کشورهای همسایه ولی فقیه بی تدبیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

قاچاق قانونی

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند. این می‌شود که بخشی زیادی از این محصول گران بها رسمی و غیررسمی قاچاق می‌گردد.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارزآوری دارد.

افت ۷۰ درصدی تولید زعفران

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه تاریخ زعفران ایران قدمت ۳ هزار ساله دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی و آمار مراکز دولتی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که باید بیش از ۱۰۰۰ تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی یک چهارم این عدد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.

حسینی گازار افزود: بر اساس یک فرمول هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود چون مزارع هر چند سال یک بار باید جایگزین شوند و به نسبت این جایگزینی باید ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم قطعاً امروز این عدد به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که باید ۱۰۰۰ تن محصول داشته باشد اما چرا فقط ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

کشت سلیقه‌ای زعفران

این فعال در حوزه کشاورزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: زعفران محصولی مناسب برای سرزمین‌های کم آب بوده زیرا در تابستان نیاز به آبیاری نداشته و در زمستان هم با بارش رشد می‌کند. همچنین کشت آن ویژه بوده و تا ۷ سال نیاز به کشت مجدد ندارد؛ تنها باید درست مدیریت شود.

وی گفت: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو گرم بود در حال حاضر با وجود افزایش سطح زیر کشت عملکرد به زیر ۳ کیلو گرم رسیده است. بر اساس آمار اعلامی مراکز دولتی از میزان کشت اینکه تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران در سال است یعنی عملکرد در هکتار حدود ۲ کیلو گرم بوده که با توجه به هزینه کرد در نیروی انسانی، انرژی، برق و… برای تولید ۱۰۰۰ تن برداشت، این عدد رضایت بخش نیست.

عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه درآمد کشاورز کاهش پیدا کرده که افزایش پیدا نکرده است، اعلام کرد: فعال این حوزه نیاز به آموزش دارد تا عملکرد در هکتار کشت خود را افزایش دهد وگرنه افزایش قیمت‌ها منجر به تورم می‌شود.

وی درباره وضعیت قیمت این محصول لوکس در بازار جهانی گفت: هر کیلو گرم زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان بوده که تا ۵ ماه قبل این مبلغ، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود. در واقع واسطه‌ها قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

حسینی گازار با اشاره به فراگیری کشت زعفران در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت، کشت زعفران را در کشور فراگیر کرده اما تولید سیستمی و اصولی نیست و هر کشاورز با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود که همگی سلیقه‌ای است در بسیاری از استان‌ها تولید زعفران با عملکرد پایین در حال انجام است. این امر ناشی از عملکرد و سیاست گذاری نادرست نهادهای متولی است.

کد خبر 6091656 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • نامزدهای انتخابات را به رعایت قانون توصیه می‌کنم
  • به صدا درآمدن زنگ روز معلم در مدرسه دخترانه شهید امام بخش + تصاویر
  • شنبه تمامی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تعطیل است
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود